Kategorier
Lukas

Lukas født den 6. April 2012

Update lørdag den 14. April 2012 08:15
Så er vi hjemme. Resultatet af blodprøven kom lige før frokost, og sagde at bilarubin tallet var faldet til 221 – et godt stykke under lysgrænsen på 250.

Det har været såååå dejligt at komme hjem. Vi har fået ryddet lidt op på Lukas’s værelse, så der er plads til at pusle ham derinde. Vi mangler dog en del tøj i hans størrelse, så nu må vi se om der mon er nogen gæster, som kunne tænkes at give ham noget der passer.
Ellers må vi jo selv på shopping mandag, og det ville faktisk også være OK.

Ellers er dagen gået med at handle ind til køleskabet – det fik Rita lov til, da hun jo ikke havde været uden for en dør siden hun fødte Lukas, så hun måtte trænge til at komme ud. Imens tog Lukas og jeg en morfar. Og så er der ellers blevet ryddet op i det lille hjem, så Lukas kan lide at være her. Det lader det heldigvis til.

Vi har fået tilsendt et rigtigt fint hjemmehæklet tæpper fra Rita’s veninde Agne, i Litauen. Hun var startet på det den dag Rita fortalte hende at hun var gravid, og det var færdigt dagen inden han blev født. Hun er så sød og kreativ – se tæppet og billedet af kortet der var påsat tæppet i billedgalleriet.

Dette er det sidste indlæg i denne tråd. Jeg fortsætter med at skrive om Lukas fremover, men det vil blive i selvstændige indlæg, som kan findes i kategorien Lukas i højre side.

[flagallery gid=8 skin=flat_wall_3d name=Gallery]

Her et billeder af Lukas fra fødslen, og dagene derefter på Skejby Sygehus.

Update lørdag den 14. April 2012 08:15
Godmorgen . Jeg kan se lidt lyseblå himmel uden for vinduet. Det må være det første regn på at det bliver en god dag. Lukas har haft et enormt flow igennem systemet i løbet af natten, dog uden at holde hans forældre vågne udover de planlagte tidspunkter. Så det har været alle tiders nat på alle punkter.

Her til morgen er han blevet vejet igen, og vægten landede på 3240 gram – en vægstigning på 40 gram siden i går. Sygeplejersken fortalte at 25 gram ville være OK, så det var meget tilfredsstillende.

Nu venter vi blot på at der tages blodprøver, og at vi får resultatet af dem. Men jeg kan vist godt begynde at pakke tasken.
Jeg har tilføjet endnu et par billeder af Lukas med sut i galleriet yderst til højre.

Update fredag den 13. April 2012 22:20

Jeg håber at det efterhånden er sidste opdatering på dette indlæg. Vi kom nemlig ikke hjem i dag som ventet. Lukas har reageret fint på lysbehandlingen, og hans bilarubin tal er faldet fra 298 til 260 i dagens blodprøve. Det er dog stadig 10 over grænsen på 250, så de ville gerne beholde ham i lyset til i morgen.
Vi har desværre ikke været så gode til at have ham i kassen i dag, så forventer ikke det helt store fald til i morgen, men dog fortsat et fald.
Vi har så fået en ambulant tid til kontrol på mandag, så de fortsat kan holde øje med at det går den rigtige retning. Vi føler os rigtigt godt behandlet!

Jeg var hjemme i eftermiddag, og gik lidt i panik, da huset så anderledes ud end jeg husker hvordan jeg forlod det sidste gang. Jeg syntes ikke at jeg havde trukket alle gardinerne for, og da jeg kom ind, var der døre som jeg ikke huskede at jeg havde lukket. Så jeg fandt en tung stegepande, og gik huset efter for at finde en skummel indbrudstyv. Jeg fandt dog ingen, og der manglede heller ikke noget. Jeg skulle helt tilbage til hospitalet, inden Rita kunne hjælpe mig med hvorfor det så ud som det gjorde. Jeg havde sat robotstøvsugeren igang sidst jeg var hjemme, og derfor lukket døre der ikke plejer at være lukkede. Dumme mig.

Her et kort videoklip med Lukas, hvor han på en gang har hikke, og sutter på sin sut.

Update fredag den 13. April 2012 01:25

Lukas har netop ammet dagens første amning. Den lille fyr får godtnok suttet en del i sig, så jeg tror at vægten vil være øget en del i morgen.
Men til sidst var det mest hygge, for selvom der var masser af mælk, så løb det bare ud på madrassen. Den søde nat sygeplejerske kunne fortælle, at det blot var hans sutterefleks der var i gang, så vi tog en hurtig beslutning om at prøve at give ham sut. Og det var en ret stor success.
Se de søde billeder yderst til højre herunder.

Update torsdag den 12. April 2012 22:00

En dejlig dag er ved at gå på hæld. Det er gået rigtigt godt i dag. Lukas var lidt ked af at være i T Hansen vognen i formiddag, så jeg fik mig indrettet med ham i Rita’s seng. Det er lidt noget bøvl at få lyspladen til at ligge ordentlig udenfor vuggen, men til sidst lykkedes det faktisk OK. Dog med en far som lå ganske elendigt, men hvad gør man ikke for at ens søn kan få lidt ro.

Lægen kom slet ikke forbi os i dag, der var jo ikke det store at fortælle, så tiden var nok brugt bedre på de andre indlagte.

Mormor og morfar var på webcam fra Litauen. Man kan godt fornemme at mormor er lidt ked af ikke at være her, så det er en fin måde at hun kan følge med på.
Far og Trine var forbi til aften, og havde medbragt en triple chokoladekage – det kan nok godt ses på vægten i morgen. Og nu vi er ved vægt, så kan jeg da lige prale af, at Rita har tabt alt det hun tog på under graviditeten pånær 500 gram. Nu skal maveskindet bare lige strammes op.
Lukas fik også en fin elefantbamse, som Rita har leget med til aften. Hun er vildt god til at få den til at se livlig ud.
Mon ikke vi ryger hjem i morgen – jeg tror det…

Se de nyeste billeder i højre side her. Du kan se billederne i fuld skærm, ved at trykke på den lille firkant i højre hjørne.

Update torsdag den 12. April 2012 13:00

Yes yes yes – kurven er knækket. Lukas’s bilarubin tal er begyndt at falde – dog ikke så meget at vi endnu kan tage ham ud af T Hansen vognen. Den skal han fortsat ligge i til i morgen. Hans vædskeindhold i blodet så også fint ud. Og sidst men ikke mindst, er de meget tilfredse med hans evner til at spise, og sende det igennem systemet. Det kan de blandt andet se, ved at han i dag har taget hele 5 gram på i forhold til i går. Ja, det er sørme de små marginaler vi regner i her 😉
Lægen har endnu ikke gået stuegang, men jeg har ingen forventning om at der kommer dårlige nyheder med ham. Så vi har allerede inviteret min far og Trine til at kigge forbi i aften. De har givet os en ret stor del af vores barnevogn, som vi dog fortsat har til gode at afhente i Babysam. Med lidt held kan vi smutte forbi efter den på vejen hjem i morgen

Lukas skulle altså gå 6 dage, inden kurven knækkede, så der er ingen regler uden undtagelser. De siger jo ellers at det plejer at toppe ved 4-5 dagen.
Jeg håber at vores beskrivelse kan være med til at give andre i samme situation håb, selv når det ikke går lige som lægerne og sygeplejerskerne forventer. Og når man som forælder står og tænker, at dette aldrig får ende.
Tro på det!

Update torsdag den 12. April 2012 07:00

Vi nærmer os nu en uge efter fødslen af Lukas, og vi er endnu ikke kommet hjem. Vi ved heller ikke helt om vi tror på det i dag, da Lukas fortsat virker træt og gul. Lægen havde jo en forventning om, at det ville toppe i går, og så begynde at blive bedre i dag, og det håber vi rigtigt meget på, selvom det ikke rigtigt er noget vi snakker om. Jeg ved at jeg vil få meget svært ved at håndtere situationen, hvis vægten i dag fortsat er faldende, og bilarubin tallet stigende, så jeg håber – ihh hvor jeg håber at det ser bedre ud.

Omkring sygeplejerskerne på afdelingen, så er det et stort samtale emne for os. Der er virkelig stor forskel på dem, men heldigvis er det ikke kun alderen som er afgørende for om de er gode eller dårlige. I nat tilkaldte vi en “erfaren” sygeplejerske for at få råd om amningen. Det fik vi da også, men samtalen bevægede sig så hen på, at newborn bleer var billigere end dukkebleer. WTF – det er altså ikke den slags jeg rykker i den røde snor for at blive forklaret klokken lort om natten!
Vores væsentligt yngre sygeplejerske her til morgen, hviler meget bedre i sig selv, og kan rådgive om amningen, fortælle om dagens planlagte blodprøver, og at lang ammetid ikke nødvendigvis er bedre end en kort, da der nu kommer mere mælk end tidligere – en ting vi faktisk ikke selv havde tænkt, selvom det jo er logisk.

Åhh ja, så bør jeg også lige nævne, at Lukas og hans forældre, i et fint samarbejde, kom til at flå sonden ud i går aftes. Det var et uheld, og bestemt ikke planlagt. Men forskellige omstændigheder har gjort, at der ikke er lagt en ny, og nu prøver vi at klare os uden den. Dagens vægt vil nok afgøre, om den skal lægges igen.

Tak fordi du læser med!

Update onsdag den 11. April 2012 18:30
Er der nogen der gider at række mig bandekassen, for så smider jeg lige en 100-mand i den….

Som man kan læse i tidligere indlæg, var vi meget positive i går, og var ret sikre på at sonden var på vej ud og vi på vej hjem, da Lukas ammede rigtigt flot. Jeg syntes faktisk heller ikke at han var så gul mere, så jeg var ret sikker på at gulsoten var ved at fortage sig. Men i dag har så været en tur ned af rutchebanen.

Dagens dagsygeplejerske er ikke stor tilhænger af vores ammebrik, så hun forsøger at presse os til at droppe den, hvilket vi så prøver et par gange, men uden den store sucess. Det resulterer til gengæld i, at Lukas ikke ammer så længe, og dermed ikke får den nærring han har brug for, for at tage på og komme af med sin gulsot. Rita mener at hun er en studerende, som gerne lige vil vise at hun har styr på sine ting, og det går ikke specielt godt i spænd med de gode erfaringer vi har fået fra de lidt ældre sygeplejersker.
Når hun så samtidig forsøger at få os til at give Lukas sonde via sprøjte istedet for via drop, fordi hun ikke evner at sætte et drop op (hun spilder ud over det hele hver gang, fordi hun ikke forstår tyngdeloven), og gør det med et argument som ikke holder – ja så bliver farmand altså lidt vrissen.
Jeg er slet ikke i tvivl om at pigen gør det så godt som hun kan, og der er bestemt også råd fra hende som er OK – men ind imellem må man godt lytte lidt til sine kolleger med erfaring.

Anyway, vi blev lovet at der kom laborant til at tage blodprøver klokken 08:00, så vi trak den amning vi skulle have der, for at Lukas ikke skulle afbrydes midt i det hele. Til sidst kunne vi ikke vente længere, og måtte gå i gang selvom hun ikke var kommet. Efter 3 minutters fin amning, kommer hun selvfølgelig, og må afbryde os. Det resulterede i en ukoncentreret dreng, som ikke fik ammet meget mere på den omgang. Nu var Rita så ret arrig.

Lægen skulle komme ved 11-tiden, men som timerne gik, så vi ikke noget til ham på trods af gentagne rykkerforsøg ved dagsygeplejersken. Okay, han kan jo have travlt, og da vi ikke ligefrem er i livsfare, så måtte vi jo væbne os med tålmodighed. Men som tiden gik, blev jeg mere og mere nervøs, for at der ville komme dårlige nyheder. Vi havde jo også selv lagt mærke til at Lukas var blevet mere gul igen, ligesom han ikke rigtigt ville amme ordentligt.

I mit bange sind, så jeg et helt team komme ind af døren, for at være der for os, når de skulle overbringe os en kedelig nyhed. Sådan gik det heldigvis ikke!!
Ved 15-tiden kom han langt om længe. Han kunne fortælle at blodprøverne som blev taget i går, ikke viste tegn på alvorlige sygdomme. Han mente faktisk blot at Lukas endnu ikke var toppet i bilarubin niveauet, og vi derfor først ville se kurven knække i morgen. Men da han lige havde overskredet grænseniveauet igen, blev Lukas ordineret i lysterapi igen, og denne gang i en kraftigere maskine. Øv øv øv – på med masken igen, og på gensyn til min lille drengs smukke øjne. Samtidig er sonden også blevet i ham, så vi kan booste ham med ekstra tilskud fra Rita’s udmalkninger hvis han bliver for træt til at spise.

Efter at have trøstet Rita, og bedt hende om at fokusere på det positive i lægens ord, fik vi igen malket ud, så der var ekstra mad til sonden. SÅ var det igen tid for mig at forlade hospitalet, for at skaffe fornødenheder. Denne gang til Babysam for at købe flere ammeindlæg og amme BH.
Jeg ville skynde mig, så jeg også kunne finde en trøstegave til Rita og Lukas, men på vej derover, blev jeg stoppet af et trafikuheld (ikke med mig indblandet). Jeg stoppede op, og spurgte om jeg kunne hjælpe – og det kunne jeg da. Hvis jeg lige ville ringe til politiet. En dame med en hund i bilen, var blevet påkørt bagfra, da hun skulle dreje til venstre. Jeg måtte tænke tilbage på førstehjælpskurserne igennem tiden, og forsøgte så at skabe overblik, skaffe hjælp og sikre at der ikke var nogen tilskadekomne inklusive chock. Politiet ville sende en vogn, og bad os blive på stedet og vente. Imens var tankerne hos Rita og Lukas – og mine ønsker om at købe gaver kom i kamp med tiden og ønsket om at hjælpe ved uheldet.

Langt om længe kom de, jeg afgav kort forklaring, og skyndte mig så videre for at skaffe fornødenhederne. Gaver blev der dog ikke tid til.
Tilbage på Skejby, havde Rita sammen med en af yndlings sygeplejerskerne startet en ny amning – denne gang med større succes, selvom der er et stykke til tidligere super amninger.

Men her er vi nu – lidt tilbage til scratch, og så prøver vi lige en gang til for prins knud. Vi må da håbe det bliver bedre i morgen.

Update tirsdag den 10. April 2012 19:00

For dælen hvor er det der amning svært!
Inden vi fik barn, ja der tænkte jeg jo lidt “hvor svært kan det være” – men jeg må nok erkende, at det har været noget af en kamp at nå til hvor vi er nu.
Rigtigt mange gange, bydes brystet til ham, og han forsøger også at suge sig fast. Men så er brystet for lille, så for stort, så for spændt, så for lidt mælk, så for meget…
Jo, der har sørme været problemer nok, men… Endelig i dag, så var det en bragende succes. En ny sygeplejerske kunne rådgive os om at fortsætte med at bruge ammebrikken noget længere tid, så Lukas ikke bruger så meget energi på at  starte amningen op. Således vil han have mere energi til at amme, og det har allerede vist sig at have givet gevinst. Her til aften har vi slet ikke kunnet følge med. Lukas har fået en helt fornyet energi, og sover slet ikke så meget som tidligere. Han vil gerne op, og snakke med far og mor, kigge rundt og undersøge verden. Og når han nu alligevel er oppe, så kan man jo også lige snuppe sig en lille snack ved mors store bryster. Så indrømmet – jeg har totalt mistet overblikket over hvornår han skal spise næste gang ifølge planen – nu går vi vist bare efter hvornår han har lyst – og imens jeg skriver dette, så lyder det som om at det er snart…

Update tirsdag den 10. April 2012 15:00

Lægen har været og kigge til Lukas i dag. Det var et besøg som Rita havde frygtet, da hun forventede “dårligt” nyt med hensyn til bilarubin tallet.
Jeg havde forsøgt at forberede hende på at tallet nok ville være stigende, og det passede også. Derfor slog det ikke så hårdt.
Den gode nyhed var, at de første blodprøver så rigtigt fine ud, og da Lukas samtidig “kun” havde tabt 30 gram i forhold til i går, syntes syntes han at det gik den helt rigtige vej. Lukas er en stærk lille fyr, som på trods af sin gulsot er en aktiv lille fyr, som spiser rimeligt godt, og hvor der er god gang i systemet. Han er blevet lidt mere gul i dag, og ammer heller ikke helt så godt som tidligere, men altså som nævnt ikke et problem. Han får fortsat et lille tilskud i sonden, og så venter vi at se, at bilarubin tallet vl begynde at falde indenfor det næste døgns tid, ligesom hans vægt forventes at øges.

Farmor har været på besøg i dag med gaver. Lukas har fået en fin uro til puslebordet, samt blebadebukser og et flot sæt tøj. Og så var der snegle til far og mor 🙂
Efter vi fik sendt farmor hjem, har vi alle taget en god lang morfar i eftermiddag, og nu er det så tid til bleskift og amning.

Update tirsdag den 10. April 2012 09:15

Gaaaab – hvor har hans behandling virket pokkers godt. Den knægt holder af at være vågen om natten. Det er ikke helt i tråd med hans fars søvnmønster, men vi må jo se om vi kan nærme os hinanden engang.
22:30 var sidste amning i går, og i klokken 23 var der bleskift. 01:15 stod vi op for at skifte ham, med efterfølgende madning og udmalkning.
Klokken 03:00 var han utilfreds, tilsyneladende på grund af en våd ble, som blev skiftet. Han kunne dog ikke falde i søvn, så ½ time senere, fik han det udmalkede mælk.
04:15 vågnede han igen for at blive skiftet, og så sov han til 06:50, hvor der skulle endnu et bleskift til, inden han skulle ammes klokken 07:00

Nattesøvn er da også noget opreklameret pop 😉

Update mandag den 9. April 2012 18:45

Lukas er nu færdig med at amme, og der er slukket for T Hansen vognen.
Jeg ville egentlig gerne uploade billeder af Rita’s bryster, for de er godtnok flotte nu! Men det ville nok ikke falde i god jord, så det undlader jeg.
Der skulle kun suppleres ganske lidt med modermælkserstatning i sonden, så vi er nu stærkt på nedtrapning.

Update mandag den 9. April 2012 15:00
Jeg var lige hjemme og hente mere tøj og fornødenheder. Da jeg kom tilbage var lægen her sammen med sygeplejersken. Jeg kunne se at Rita var ked af det, så jeg frygtede lidt lægens dom. Jeg syntes dog ikke den var så slem.
Lægen kunne berette at Lukas’s bilarubin tal var steget på trods af lysbehandlingen. Det kan der være flere årsager til – f.eks en forskel i blodtype fra mor til baby. Det vil de nu undersøge ved at lave endnu en blodprøve af ham i morgen tidlig.
Da Lukas samtidig er blevet lidt ældre, er hans grænse for hvornår han skal i lysterapi dog samtidig hævet. Det betyder at han ved næste amning klokken 17, kan komme ud af lysbehandlingen, og dermed slippe for masken. Det bliver helt sikkert rart, selvom der går lidt af det “fede” T Hansen miljø ud af stuen.

Jeg forventer lige nu, at den står på yderligere 2-3 dage på Skejby. Vi ønsker ikke besøg, medmindre vi direkte beder om det.

Han blev født den 6. april klokken 05:29

Han var 3360 gram, og 52 cm lang
Lukas er født 3½ uge for tidligt.

Efter fødslen kom vi på patienthotellet, da der ikke var plads på børneafdelingen, og fordi Lukas scorede meget højt på apgar skalaen, og der var fuldt booket på børneafdelingerne.

1½ døgn efter fødslen kom Lukas på børneafdelingen, da han ikke spiste nok, og havde fået gulsot. Her kom han i behandling med lysterapi, og fik modermælk igennem sonde. Allerede efter ½ dag, kom der mere gang i hans system.

 

2 kommentarer til “Lukas født den 6. April 2012”

Hej med Jer,
dejligt at kunne følge med i Lukas’s nye verden og Jeres nye liv <3<3<3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *