Kategorier
Motionsløb

Berlin ½-Maraton 2009

Jeg er kommet hjem efter at have gennemført Berlin ½-maraton i tiden 2:05:55
Jeg havde inden løbet en drøm om at gennemføre det indenfor 2 timer, men jeg måtte erkende at jeg ikke helt nåede dette mål. Derfor var det med ambivalente følelser jeg løb over målstregen – på en gang super glad og stolt over at have gennemført løbet, og samtidig ærgelig over at have misset mit mål.

Ikke desto mindre var det en fantastisk tur til Berlin med Århus 1900. Vi ankom fredag aften til Hotel Bogota, og efter at have fået lidt aftensmad, gik vi relativt tidligt i seng. Om lørdagen havde vi ca. 22 grader og dejlig solskin, så dagen blev tilbragt med at gå rundt i Berlin og nyde byen. Der er virkelig meget at se i Berlin, og vi nåede kun en brøkdel af det, så det er bestemt ikke sidste gang vi har været der. Vi deltog også i en bustur arrangeret af Århus 1900, hvor vi kørte rundt til de forskellige attraktioner. Undergrundsbanen blev også benyttet, så jeg kunne spare lidt kræfter til søndagens løb.

Ruten i Berlin er en meget flad rute, stort set uden stigninger af betydning. Det er et meget stort løb, og i år var der over 21.000 løbere. Derfor er det også nødvendigt at komme op til sin startplads i god tid, så man ikke skal overhale for mange under løbet – en ting jeg desværre fandt ud af på den hårde måde i år. Det skal dog ikke være undskyldningen for min tid, som jeg ikke kunne have gjort meget bedre i år. Jeg glæder mig allerede til næste år….

Kategorier
Kræft Motionsløb

Dagens kontrol, og lidt løb.

I dag var så kontrollen på Århus sygehus. Der er ikke det store at berette om det – jeg fik taget blodprøve, og efter 1½ times overtid, kom jeg ind og snakkede lidt med Fransesco. Han fik mig undersøgt, og alt var i den skønneste orden. Jeg snakkede lidt med ham, om der var et typisk mønster i dem der fik tilbagefald, og det mente han ikke der var. Måske sagde han sådan for at beskytte mig imod mig selv, men i så fald er det også fint nok. Jeg har den tanke, at der nok er en årsag til at de følger mig i 10 år med det interval de gør. Jeg troede at man kunne se kræft igen på blodprøverne, men han fortalte at de lymfeknuder som sidder dybt i kroppen, kun ses via CT-scanningen, og det var derfor at de scannede mig hver ½ år. Da han sagde det kunne jeg godt se det dumme i mit spørgsmål, men så blev jeg da så klog.
Men altså var jeg sund og rask, og der var ingen tegn på sygdom. Jeg fortalte ham også om, at jeg 1 uges tid før kontrollen ofte følte mig syg, og det samme 2-3 uger efter kontrollen. Også dette fortalte han mig var meget normalt, så jeg er måske slet ikke så hypokonderagtig som jeg ellers selv går og mener. Ganske betryggende 😉

Her til aften har jeg så været ude og løbe. Efter at have pjækket fra løb hele sidste uge, og det meste af ugen før, har det været lidt hårdt at komme i gang i denne uge. Jeg har dog nu været ude 2 gange, og forventer også at jeg skal afsted på lørdag. Arnold har tilrettelagt træningen efter dem der skal løbe maraton og ½-maraton, og jeg forsøger så godt som muligt at følge med den sidste gruppe, selvom jeg har erkendt at det ikke bliver til ½-maraton i år. Men jeg følger alligevel træningen. Jeg ligger ofte sidst i feltet, og når jeg endelig kommer op til de andre, er pausen forbi, og vi starter med at løbe igen. Så kan jeg lære at løbe noget hurtigere….

[singlepic=61,160,120,,left]
I dag var træningen delt i 3.
Først 4 km. opvarmning, dernæst interval løb med 1 minuts spurt den ene vej, 30 sekunders pause, og så 1 minuts spurt tilbage igen. Jeg fandt ud af at jeg faktisk kan spurte under 4 minutter/km. Ja, det lyder måske ikke af meget for den trænede, men for mig er det stort! Til sidst luntede vi de sidste 2,5 km hjem. Ialt blev det til 8.6 km i dag, med spurt i styrt regnvejr.

[singlepic=60,160,120,,left][singlepic=59,160,120,,left]

Efter løbet valgte jeg i dag at gå i bad (ja, det plejer jeg nu også at gøre – men først når jeg kommer hjem), og derefter tog vi op i Århus 1900’s klubhus og fik dejlig lasagne. Så det var nem aftensmad. Nu er der så ikke mere krudt i mig, så den står nok snart på afslapning på sofaen. Det må man vel også gerne efter sådan en dag…

Har du lyst til at prøve at løbe, så tag et kig på Arnolds Høns’s hjemmeside. Den findes på http://www.arnoldshons.dk/

Kategorier
Motionsløb

En kort, en lang og en lille kvik

Jeg er kommet ind i en god stime med løb igen. Det kan ellers være svært at få det til at passe, når man har skiftende vagter på arbejde, og samtidig gerne vil løbe med sine faste løbevenner. Men jeg har altså både fået løbet onsdag, lørdag og i dag. At det så har været lidt småt med mine faste løbepartnere er jo så en anden sag. Men man kan jo ikke forvente at alle kan komme hver gang, selvom det ville være mest optimalt.

Onsdag løb vi som tidligere skrevet hastighedsløb. Lørdag fik jeg Leif med ud på en 10,4 km tur omkring Gyvelhøj. Det var første gang jeg var med oppe af den bakke, og det var bestemt ikke nogen fornøjelse. Alligevel var det da lidt af en sejr at bestige den, så det var med god samvittighed, og manglende luft, at turen gik ned af mod Blommehaven igen. Det var dejligt at få løbet “langt” igen. Jeg havde jo ikke løbet 10 km. siden vi løb ved Pøt Mølle. Nu er jeg ikke så nervøs for at jeg ikke kan nå de 13 km i starten af juni, selvom det kommer til at kræve alt min energi.

I dag havde Arnold planlagt en lille kort tur til os. Den gik omkring Dronningens have, og igennem et lille stykke skov jeg ikke tidligere havde løbet i. Det er sjovt som det lille område omkring Stadion kan blive ved med at diske op med nye stier, som man ikke tidligere har løbet på. Der er virkelig mange muligheder for at løbe nogle dejlige ture derude.

Næste løb bliver på onsdag, men derefter kommer jeg nok til at holde pause indtil næste uge. Jeg forventer grimme tømmermænd på lørdag!

Kategorier
Motionsløb

Opdateret løbeplan

I går var jeg ude og løbe – ikke den store tur, men en tur hvor vi havde fartholder på, som løb 6:00/km.
Så selvom vi kun løb godt 5 km, kom der så absolut sved på panden. Især op af bakken imod travbanen – pyha den var drøj.
Jeg har egentlig tidligere løbet 6:00/km. men efter min pause i vinter, har jeg haft svært ved at komme op i hastighed igen. Jeg løber normalt omkring 6:20/km. for tiden.

Efter løbet gik vi op i klubhuset, hvor vi snakkede om vores plan om at løbe halvmaraton. Mit udkast var ikke helt ude i skoven, men vi foretog alligevel lidt rettelser. Det ville nemlig ikke være så smart at løbe lange ture kort inden vores max præstation. Så den opdaterede plan er som følger:

7/6 :     12 – 13 km (weekendvagt på arbejde)
21/6:    13 – 14 km
5/7:      14 – 15 km
26/7:    15 – 16 km
9/8:      17 – 18 km
23/8:    18 – 19 km

I morgen starter jeg min egen lille opvarmning til ovenstående plan, med en tur rundt om Brabrandsøen. Den er ca. 11 km lang. Planen er at gennemføre turen omkring samme tid som løbet ved Pøt Mølle, nemlig 1:14:00

Kategorier
Motionsløb

Uha det var varmt!

[singlepic=15,320,240,,left]Jeg har været ude og løbe i dag. Jeg har ellers pjækket fra løb hele ugen, da jeg har haft ferie. Onsdag kom min kammerat på besøg fra Lyngby, så jeg kunne jo heller ikke rigtigt forlade ham alene hjemme. Lad undskyldning, jeg ved det godt!

Men i dag kom jeg altså afsted. Jeg havde taget mine lange løbetights på, og udover en t-shirt også min Århus 1900 løbejakke. Jeg havde egentlig tænkt lidt på at lade jakken blive i bilen, men så manglede jeg en stor lomme til min astmaspray og min bilnøgle. Så jeg endte med at tage den på ud på løbeturen. Jeg så godt at alle de andre stod i korte tights og kortærmede løbetrøjer, men alligevel ændrede jeg ikke taktik. Det skulle jeg have gjort!!!

Jeg løb den gamle rute på 8,6 km ud igennem skoven, og tilbage langs Strandvejen, op forbi Stefanshjemmet, og tilbage til Marselishallen. Jeg havde ikke styr på tiden, for min kollega havde lånt mit puslur. Det er iøvrigt endnu en grund til at jeg ikke har løbet den sidste uge. Det ur er helt genialt for min motivation, så jeg glæder mig til at få det tilbage i næste uge.

Jeg har en plan om at løbe igen på mandag, og så håber jeg, at jeg kan tage mig sammen til en tur rundt om Brabrand søen på onsdag inden bowling. Den tur er 11 km, og helt perfekt til min træning imod de 13 km. i denne måned.

Men fremover bliver det altså med væsentlig mindre tøj – dog nok ikke helt så ekstremt som fyren på billedet *S*

Kategorier
Motionsløb

½-maraton

Årets mål er, at kunne deltage i en ½-maraton, og naturligvis gennemføre den. Tiden er ikke vigtig for mig – den kan jeg jagte efterfølgende. Men med tiden 1:14:16 til 11 km. løbet ved Pøt Mølle, skal jeg nok ikke gøre mig håb om at komme under 2 timer.
Hvis man kigger på resultatlisten fra 2007, vil jeg nok komme til at ligge ret tæt på bunden, da sidste løber kom ind på 2:25:00

Min plan for at kunne gennemføre et sådan løb, er at opsætte en række delmål igennem året. Det tror jeg er vigtigt, så man ikke bare har et urealistisk mål et stykke ude i fremtiden. På denne måde kan jeg også hjælpe mig selv til at komme videre i min træning, fra måned til måned.Løbere fra Pøt Mølle

Planen er som følger:
11 km. i april
13 km. i maj
15 km. i juni
16 km. i juli
18 km. i august
20 km. i september
21,1 km. den 14 september

Det er ikke planen at kunne løbe distancen ved alle træningsdage, men blot kunne løbe den minimum 1 gang pr. måned.

Kategorier
Motionsløb

Stjerneløb i Hammel

[singlepic=3,320,240,,]Så er løbet i Hammel overstået, og jeg gennemførte det i fin stil!

Jeg ankom i god tid til Pøt Mølle, og var faktisk den første løber på stedet. Jeg havde regnet med et væld af mennesker, men da løbet skulle igang var der vel kun ca. 140 mennesker. Det var nu også ganske pænt, og vi fyldte alligevel godt op i landsskabet.
Vi var 8 løbere til start fra StartToRun, samt et par tilskuere med pølsehorn og andre lækkerier.

Løbet foregik ved at man løb på 3 forskellige ruter. Vi løb de 3 ruter i forskellig rækkefølge, men vi kunne ofte lige hilse på de andre løbere, når vi passerede dem i målområdet. Det var rigtigt fint, og en god måde at løbe på.

Jeg startede ud på “rute 2”, som var en meget flad rute i det smukke område.
Som sædvanligt lagde jeg ud i et hæsblæsende tempo, men det er svært at holde tempoet nede, når alle de dygtige løbere giver den gas fra start. Man vil jo gerne være med. Jeg ved dog med mig selv, at jeg går kold efter kort tid, hvis jeg ikke tager den lidt med ro, så efter et par kilomter, fik jeg tempoet ned i 6 min./km.
Jeg havde sat mit ur til at guide mig til et tempo på 6:43/km. Det er ca. det tempo vi løber i når vi træner tirsdage og lørdage. Da jeg ikke havde trænet så meget på det sidste, ville jeg være fint tilfreds hvis jeg kunne komme i mål i denne tid. Det ville give mig en total tid på 1:14:00
Men på denne første etape lykkedes det mig at løbe en del hurtigere. Det skulle dog hævne sig senere…

Ved målområdet efter “rute 2”, fik jeg lige slugt lidt vand på vejen ud på “rute 1”.
Vi havde fået advarsler om denne rute inden start, da der ville være en grim stigning efter Pøt Mølle. Den var nu ikke værre, end at jeg løb ca. halvdelen af vejen op, men til sidst måtte jeg gå et minuts tid inden der var energi til den sidste rest af stigningen. På toppen fik jeg vejret igen, og nu begyndte mit åndedræt også at passe til mit løb. Det er lidt svært at forklare, men når det passer sammen, så er det faktisk ret nemt at løbe ubesværet. Heldigvis gik det også ned af bakke igen, så der var trods alt stadig energi, da vi passerede målområdet til den sidste rute.

“Rute 3” var den længste af de 3 ruter, og den gemte på en stigning der var værre end den foregående. Vi kunne godt begyndte at mærke at vi havde løbet langt. Heldigvis var det første lange stykke, et dejligt fladt stykke, som dog var fyldt med myg og fluer fra engen. Man skulle huske at lukke munden fandt jeg ud af!
Efter små 2 km, var det tid til at vende om, og løbe tilbage imod mål, men så kom muren. En lang stigning, som jeg forsøgte at løbe op af. Der gik dog ikke langt tid inden jeg måtte kapitulere, og igen måtte gå et stykke af løbet. Jeg forsøgte at komme igang med løbet op af bakken igen, men måtte igen give op. Jeg er ikke gode venner med den slags bakker! Fra toppen gik det dog heldigvis nedad imod mål, og nu skulle den have lidt ekstra gas. Jeg fandt de sidste kræfter frem, og lykkedes dermed at komme ned på 6:28/km.

I mål havde pigerne sørget godt for os. Der var pølsehorn, frugt, chokolade og kaffe. Leif havde også sørget for flødeboller til at fejre vores sejr med. Næste gang må det vist være mig der skal have godter med!
Alt ialt et fantastisk arrangement. Vi glæder os allerede til de næste løb, for dette skal bestemt ikke være det sidste.

Resultater kommer på http://www.hgfhammel.dk/lob/stjernelobet.html

Kategorier
Motionsløb

Motions historie

Som kort fortalt, har jeg løbet motionsløb siden jeg blev færdig med min kemo. Jeg syntes jeg havde svært ved at blive rask efter min kræftsygdom, så da en pige (Helle) skrev på min blog på tv2.dk, at hun syntes det ville være en god idé for mig at løbe, tog jeg til sidst imod hendes udfordring, og mødte op til en prøvetræning med Århus 1900.

Lidt af mit indlæg efter den første træning:

Så er jeg hjemme igen, efter en løbetur i silene regn.
Hvis en eller anden havde foreslået mig at løbe en tur i det vejr for 14 dage siden, ville jeg have nægtet at det nogensinde ville ske. Men jeg gjorde det!
Vi var 4 nye der skulle løbe med Århus 1900 for første gang. De andre havde løbet lidt før, og der gik heller ikke langt tid, inden jeg sakkede mere og mere bagud. Efter 4-500 meter, var jeg nødt til at trække i nødbremsen, og gå lidt istedet for. Jeg kom dog igang med at løbe lidt igen, og så gå, og så løbe lidt igen, og så gå. Den sidste halvdel af de 3 km. blev mest en rask gåtur, men alligevel så jeg det som en stor sejr at have gennemført den lille tur.

Ja, det var nemlig en kæmpe sejr at have gennemført noget, som jeg egentlig slet ikke troede på jeg kunne. Jeg blev samme dag opfordret, til at komme med dagen efter til DGI’s koncept for nye løbere “StartToRun”. Men jeg skulle nok have strukket ud efter den første træning, for jeg kunne nærmest ikke gå til den næste træning:

Nu har jeg meldt mig ind i 2 løbeklubber:

Århus 1900 http://www.1900am.dk/
og
Start to Run http://starttorun.dk
Og det er endda på trods af, at jeg næsten ikke kan gå, efter 2 dage med 3 og 2 km løb. Hvad skal det ikke ende med.

Jeg tog kontakt til min barndomsven fra Odder (Jan D). Han har løbet i nogle år, så jeg skulle lige høre lidt om hvad for noget udstyr man skulle bruge til sådan noget løb. En af de første ting jeg købte, var et Garmin Forerunner 305 pulsur med GPS. Det gjorde det meget sjovere at løbe:

Øjj, jeg er bare så glad for mit nye Garmin pulsur.
Jeg kunne slet ikke vente til jeg kom hjem idag, så jeg kunne komme ud og få det prøvet af. Mens jeg sad og ventede på at komme ind til strålebehandling, fik jeg jo lige programmeret min tur til her i eftermiddag. Turen er en stille og rolig tur for de fleste (men hård for mig), og består af 2 min. gang, 8 min. løb, 2 min. gang, 7 min. løb, og afsluttes med 2 min. gang. Længden er 1,96 km.Jeg startede dog ud med at løbe op af en lille bakke, og det tog mere energi end jeg havde regnet med, så efter 4 minutters løb måtte jeg desværre allerede gå. Til gengæld kortede jeg 1 minut af den næste gangpause, så det hjalp lidt på det. Dagens gennemsnitspuls var på 160.

 Og inden længe begyndte jeg at øge længden på mit løb. Allerede efter 1 måneds tid havde jeg øget til 3 km. Det var fortsat interval løb, hvor alle kunne være med:

Det var jo herligt at komme afsted, og en fornøjelse at jeg stadig kan følge med damerne. Endda 11 og 9 minutters løb idag + 3×2 minutters gang. Vi kom næsten op på 3 km idag, så det det er rart at se at det går fremad. Jeg ramte også min maxpuls, så alt ialt var det en god løbeoplevelse

Og jeg fortsatte med at øge distancen. I september var der løb i Århus festuge. Her var løbet udmålt til 4 km. Efter at jeg fik gennemført det, begyndte jeg at sætte mig nye løbemål. Nu ville jeg snart kunne deltage i løb:

Jeg har ikke fået skrevet om, hvordan det gik med mit løb i Ramblaen. Det er en fejl, for det gik rigtigt godt! 3,97 km på 29:23 minutter.
Jeg kunne næsten ikke få armene ned da jeg var færdig. Ganske vist var jeg ret forpustet da jeg var færdig, men det var til dels fordi jeg havde løbet hurtigt i 2*1 minut på vejen tilbage på ruten. Noget helt nyt for mig, da jeg istedet plejer at gå 2*2 minutter til min normale træning.
Jeg føler at jeg har overskredet mit mål på 4 km, og er derfor allerede igang med mit næste mål, som er at kunne løbe 5 km uden pause til nytårsløb den 31/12.

 Og jeg nåede mig mål. De første 2 løb til nytårscup fik jeg løbet i fin tid omkring de 32 minutter, men den 31. december gav jeg den lidt ekstra gas, og kom ned under de 30 minutter som var mit mål:

http://www.aarhus1900.dk/nytaarscup/diplom2007.asp?ID=646537&AID=254

Nu hvor mit mål var nået, var det tid til at sætte sig nye mål. Jeg startede med at sætte mål om 6 og 7 km. De mål nåede jeg hurtigt, og inden jeg vidste af det, blev vi sat til at løbe 10 km til vores ugentlige træning om tirsdagen. Det skete i slutningen af januar. Det var lidt af en sejr at kunne løbe 10 km:

I dag nåede jeg en ny milepæl i min løbekarriere. Jeg kom op på 10 km. Jeg fik ikke lige startet mit ur til tiden, så jeg ved godt at billedet ikke helt viser 10 km. Men den er altså god nok ifølge en af de andre løbere.
Hver gang jeg når en milepæl, bliver jeg altså lidt stolt. Jeg fatter slet ikke at jeg har taget mig sammen til at begynde at løbe, og hele tiden enten øger distancen eller skærer lidt af tiden. For under 1 år siden, ville jeg have set det som noget ganske utænkeligt. Jeg troede at jeg var alt for doven til den slags.
Selvom jeg har løbet 10 km. i dag, er der stadig løbedage, hvor jeg syntes det er hårdt at løbe den distance. I lørdags løb jeg godt 8 km. og jeg var flere gange ved at tabe pusten, og syntes det var enormt hårdt. I dag kunne jeg derimod godt have løbet et par kilometer mere da vi var færdige, men valgte alligevel at stoppe imens legen var god.

Og her er jeg så nu i min løbekarriere. Jeg har endnu ikke løbet længere end de 10 km, men det ligger lige om hjørnet. På tirsdag skal jeg løbe Stjerneløb ved Pøt Mølle nær Hammel. Ruten er på 11 km.

Jeg skal have sat mig nogle nye delmål, for årets mål er allerede sat. Jeg skal kunne løbe ½-maraton inden årets udgang. Jeg har endnu ikke besluttet hvilket løb det skal ske på, men jeg vil klart søge efter et løb med en flad rute.