Kategorier
Lidt af hvert

Jeg har købt 5-7 leveår!

Købt 5-7 leveår?? Hvor handles sådan nogle?

Ja, det lyder mærkeligt, men lidt hovedregning siger mig, at jeg har fået små 60 dage mere ud af livet om året. Og hvordan er det så gået til??

Det hele startede med et ganske almindeligt eftersyn hos min tandlæge. Vi gennemgik det samme som vi plejer….

“Du husker vel at bruge tandtråd?”
“Nej, og du behøves ikke at spørge igen, jeg kommer ikke til det!”
“Du kan jo ende med at få paradentose, og det er ikke godt, bla, bla bla….”

Efter en grundig gennemgang af tænderne, måtte hun jo til sin store skuffelse, erkende at der ikke var et hul at komme efter. Øv for hende tænkte jeg.
Så kastede hun sig ellers over tandrensning, og det må jeg jo indrømme at hun er god til. Til sidst kunne hun alligevel ikke nære sig….

“Det ser altså lidt underligt ud med den kindtand du har her, er det okay at jeg lige tage et lille røntgenbillede af den?”
“Jojo, gør du da bare det”; tænkte jeg, imens jeg begyndte hovedregningen på hvad billeder med mere kunne rende op i.
Billedet blev fremkaldt, og hevet op på den store skærm. Hun kiggede grundigt på det, og hev mig hen til skærmen….

“Kan du se den der skygge af en rund kugle der i bunden af tanden”; spurgte hun mig, imens hun pegede der hvor der skulle være en skygge.
Men nej, jeg kunne ikke se en pind, udover en grå masse, og noget der måtte være billedet af min tand.
Jeg har aldrig helt fattet de der røntgen og scanningsbilleder, som ligeså vel kunne forestille et diset hav, som en smuk skabning der var på vej ud i livet.

“Jeg bliver nok lige nødt til at vende den med tandlægen, og så ringer jeg til dig når jeg har snakket med ham”; sagde hun venligt.
Jeg vidste godt hvad det betød når hun var så venlig lige at vende noget med tandlægen – det bliver dyrt tænkte jeg. Godt der er feriepenge på vej – så er der da et hul de kan proppes i her.

Og ja, ganske rigtigt ringede hun tilbage dagen efter. De mente bestemt at jeg havde en betændelse i roden af den tand, som i øvrigt allerede var blevet rodbehandlet en gang tidligere. Så de var altså nødt til at lave denne rodbehandling om.
Jeg måtte da også være meget træt mente hun, idet mit immunforsvar jo hele tiden skulle arbejde på denne betændelse.
“Tjoo, jeg er da godt nok træt”; svarede jeg, uden rigtigt at kunne tro at lidt betændelse skulle have noget med den sag at gøre. Jeg har jo altid haft et godt sovehjerte som min mor siger.
Til mit spørgsmål om hvad sådan en oplevelse skulle koste mig, var svaret at det lå i omegnen af 5-6000,-
Farvel hyggeture med campingvognen, tænkte jeg, og takkede naturligvis ja til at indlede den behandling. Første omgang ville vare 2 timer!!

Jeg har som sådan ikke skræk for tandlæger, men jeg har været meget glad for lattergas når jeg skulle have noget lavet. Det gjorde ligesom det hele meget sjovere.
Men nu er min gamle tandlæge gået på efterløn, og den nye skal overholde alle mulige sære regler om udluftning og den slags. Så det er der ikke noget af der. Da jeg for noget tid siden fik trukket et par visdomstænder ud samme sted, fik jeg en fin lille pille, som skulle få mig til at slappe af, men da jeg ikke syntes den havde nogen effekt, tog jeg det denne gang i stiv arm, og nøjes med bedøvelsen.

I 2 stive timer lå jeg så og fik boret med små bor, med store bor, med hurtige bor, med langsomme bor. Og de satte dimser i tanden, og skyllede en masse, og jeg ved ikke hvad. Men til min overraskelse var der faktisk slet ingen smerte eller ubehag forbundet med det. Jeg havde taget hovedtelefoner med, og lå blot og nød formiddag på P4 imens.

Til sidst var jeg færdig, og der resterede kun at betale de godt 5000,- for første omgang. Jeg skulle så lige have en tid mere, så de kunne bygge tanden op igen.

Jeg kom hjem, og jeg var trods alt lidt ør efter de 2 timer i stolen. Så som sædvanligt, gik jeg kold i sofaen om eftermiddagen, og tog en stille lur, imens ungerne larmede omkring mig, og Rita var lettere irriteret over min manglende deltagelse.

Men dagen efter skete miraklet!!
Jeg lagde nok egentlig ikke mærke til den første dag, men nok først i løbet af weekenden. Normalt går jeg kold ved 19-20 tiden om aftenen, men det skete pludselig ikke mere. Sådan lige fra den ene dag til den anden, var jeg ikke længere konstant træt.
Hvor jeg i weekenden ofte havde brug for en middagslur, kunne jeg nu uden problemer køre hele dagen igennem, med en masse opgaver. Og da vi nåede aftentid, var der masser af energi til at gøre rent, rydde op, putte unger, og efterfølgende hygge uden at sove på sofaen.

Sådan har det nu varet i 5 dage, og da jeg i dag snakkede med tandlægen, og fortalte ham om min historie, mente han at min nye vågne tilstand ville vare ved, og at min træthed med stor sandsynlighed skyldes at der var betændelse her bag en kindtand, som lå i et blodkar, og at mit immunsystem havde været på overarbejde i mange år.

Sådan i løse tal har jeg nu et vågent døgn mere pr. uge!
Det er helt vildt – jeg er så glad for det og for min tandplejer og tandlæge, som jo så slet ikke bare tænkte på profit, men fandt ind til noget der i så væsentligt grad har forandret mit liv. Til hest med at det kostede et par tusinde kroner – jeg har fået så meget mere ud af livet.

Min aller største anbefaling til Per Skov  & Anita Ørgaard Østerby hos http://www.clemenstand.dk/

 

 

Kategorier
Lidt af hvert

Sommerferie 2016

Sommerferien anno 2016 gik med bil og Combi Camp til Italien i uge 27 og 28.
Vi var på Marina di Venezia på Lidoen ved Venedig. En dejlig ferie sammen med gode venner og mormor.
Julie var så sød at tage lidt billeder af os, som du kan se her, sammen med et par af vores egne billeder.[flagallery gid=49]

Kategorier
Lidt af hvert

Tur i skoven

I dag har vi været en tur i skoven ved Herlufsholm, sammen med Morten, Nanna, Maja, og lille Line på 3 uger.

[flagallery gid=48]

Kategorier
Julie

Julie 1 år og Rita 30 år

I dag har familien været til fødselsdag, og vi har fejret at Julie blev 1 år i dag, og Rita 30 år i går.
[flagallery gid=46]

Kategorier
Julie

Julie 0-8 måneder

Man siger at første barn får masser af babybilleder, og andet barn knap så mange. Det passer desværre ret godt med Julie. Vi nyder hende i hverdagen, men glemmer at tage billeder af hende.
I dag fandt jeg dog kameraet frem, og tog en serie billeder, som sammen med en stak ældre billeder fra mobilen er at finde i dette opslag.
Hun har nu 3 tænder, og den 4. godt på vej.
Glad og tilfreds baby, som dog (sikkert) lider af mælkeallergi, og derfor må tænke specielt på kosten. Mors mælk er dog fortsat den mest populære fødekilde.

[flagallery gid=45]

Kategorier
Julie Lidt af hvert Lukas

Billeder fra julen 2014

Så er der lige et par uredigerede billeder fra julen 2014, hvor vi havde besøg af Faster Eva, Farmor og Hans Jørgen.
Julie fejrer hendes første jul, og Lukas er 2 år.
[flagallery gid=44]

Kategorier
Lidt af hvert

Mormor er lige på besøg…

Mormor er kommet på besøg – vi hygger os med besøg i Legoland, besøg hos Camilla, farmor, bedstefar, med leg i haven, og selvfølgelig masser af tid med lillesøster.

[flagallery gid=43]

Mormor er egentlig ikke så gammel, men kom sådan til at tænke på det her nummer…

Kategorier
Julie

Så er vi blevet forældre – igen :D

Fredag den 27. Juni – dagen efter Rita’s fødsels og terminsdag, blev vi forældre til lille Julie på 52 cm og 3202 gram. Her er min beretning om den dramatiske fødsel.

Julie hos Trine
Julie hos Trine

Julie hos bedstefar
Julie hos bedstefar

Det var en særdeles dramatisk omgang, som slet ikke gik som vi havde forestillet os. Jovist – vi var forberedt på at det nok ikke ville være den længste fødsel, men alligevel….

Hvis vi skal tage det fra min side, så blev jeg ringet op på arbejde klokken 12:13 af Rita. Hun ville lige fortælle, at det håndfri sæt til mobilen som jeg havde købt til hende, var ankommet.
Da vi var færdige med at sludre om det, sagde hun så, at der også var en anden grund til at hun ringede. Hun syntes at der var begyndt at komme lidt veer, så om det måske var ved at være på tide at jeg skulle vende bilen hjemad.
Det tog jeg sådan rimeligt roligt, og snuppede et par bidder mere af min frokost, inden jeg kom i tanke om, at jordmoderen ved en tidligere samtale havde sagt, at hun skulle ringe med det samme hun fik veer, da folk med hurtige fødsler i første forsøg, godt kunne føde endnu hurtigere i 2. omgang.

Julie sammen med Eva og Line
Julie sammen med Eva og Line

Julie hos Line
Julie hos Line

Så jeg droppede den sidste halvdel af min franskbrød med laks, og sagde farvel til mine kolleger i kantinen. Ind og lukke pc’en pænt ned, og lige nå at opdatere en sag med det sidste jeg havde lavet, og så ud af døren. På parkeringspladsen fik jeg også lige sagt farvel til chefen, og så gik det ellers hjemad.

Jeg har normalt 40 minutter hjem, og fra vores hjem til Skejby hospital er der ligeledes ca. 45 minutter, så jeg gav den ekstra gas, for at komme i god tid. Heldigvis mødte jeg ikke politiet på vejen.

Jeg ankom godt 30 minutter senere, og blev på parkeringspladsen mødt af Falck, der var på vej ind i huset med en båre, samt en lægeambulance der holdt med udrykning kørende. Min tanke var, at jeg nok bare lige skulle have fat i tasken, og så afsted imod Skejby, da det nok alligevel gik ret hurtigt.

Jeg var på ingen måde forberedt på det jeg så inde i huset!

Julie hos Kim
Julie hos Kim

Julie hos far
Julie hos far
Julie vågen
Julie vågen
Julie sover
Julie sover

Her var 5 Falck folk omkring min kone, som sad på hug på køkkengulvet og stønnede. Og så gik det stærkt – Rita kom ned og ligge, og der blev lagt drop på hende. Hun havde stærke veer, og var i særdeles aktiv fødsel. Der var ikke langt imellem veerne, men på et tidspunkt spørger lægen om den sidste ve var værre eller svagere end de andre. Rita skulle vist lige til at sige at den ikke var så kraftig, og så kom den næste, og nu var barnet på vej ud.
Jeg blev sendt rundt efter diverse håndklæder, køkkenrulle, puder, tasker mv. og det var nok meget godt, for så tænkte jeg ikke så meget over det.
Det ene øjeblik ville de køre hende på hospitalet, og et par Falck folk sat til at pakke bilen, men så kom endnu en kraftig ve, og kort efter fødte Rita vores lille prinsesse lige midt på køkkengulvet.
Jeg så klokken på microbølgeovnen – den stod på præcis 13:00 – 47 minutter efter at Rita havde ringet på min arbejdsmobil, og berettet om at pakken var kommet. Tak for kaffe en pakke!

Hvor var det F*cking Fantastic!

Pigen græd lidt, men da hun kom op at ligge på Rita’s bryst, faldt hun helt til ro. Nu var der kun os 3….. og 5 glade og lettede Falck folk.

Jo tak – det kan man vist godt kalde en dramatisk fødsel, og mon ikke historien vil blive genfortalt nogle gange de kommende år…

 

Kategorier
Lidt af hvert Lukas

En dag i Legoland

Lukas var på besøg i Legoland sammen med Josefine, Caroline og deres forældre. En dejlig dag, og nok ikke sidste gang vi kommer der i år – da jeg nu har fået årskort dertil.

https://www.youtube.com/watch?v=jVn8PVqtcZY

 

Kategorier
Lukas

Lukas 2 år den 6. April 2014

Lukas har haft fødselsdag. Vores lille dreng er nu blevet 2 år, og der er bare fuld fart på. På hans vegne, havde vi ønsket en rutchebane, og sørme om ikke han var heldig at få en sådan af hans farmor, onkel, faster og deres familier. Derudover fik han en stor samling Masha & Bjørnen DVD’er, farver, CD-afspiller, sengetøj med Bamse & Kylling, en købmanskurv med varer, en fodbold, og en pedaltraktor med vogn.

På dagen var mormor og morfar på besøg fra Litauen, og en god del af familien fra Danmark. Kagemanden var et stort hit – eller ihvertfald det slik der var på den. En dejlig dag!

[flagallery gid=41]