Kategorier
Lukas

Lidt fra hverdagen…

Ihh hvor vi elsker vores barn!
Også selvom vi ikke altid er helt enige om hvordan tingene skal gøres, hvordan de skal organiseres, hvad man skal spise og en masse andet. Som eksempel har jeg her til morgen taget et par billeder efter Lukas blev afleveret i vuggestuen…

Morgenmaden

 

Her et billede af morgenmaden. Lukas er ret glad for rosiner, og det var faktisk et af de første ord han sagde her til morgen, sammen med “grød”.
Så der var jo ingen tvivl om at han gerne ville have havregrød med rosiner til morgenmad. Som de søde forældre vi er, gik vi i gang med at koge grød, og finde en god portion rosiner, som vi sammen kunne sprede ud over grøden. Men ak – efter et par skefulde, fik den unge mand en idé om, at man jo også kunne spise noget andet til morgenmad. Far blev trukket med til den “usunde skuffe”, hvor Lukas bekendtgjorde at han hellere ville have et par flødeboller til morgenmad. Det var så der far trak en grænse.
Billedet til venstre er Lukas’ forståelse af et overstået måltid, hvor far hellere havde set at det var gået som billedet til højre.

Lukas' legekøkken

Lukas ynder at “lege” i sit køkken når han står op. Far har dog endnu ikke helt forstået hvorfra han kender legen “det muntre køkken”, hvor det går ud på at hærge alt hvad der fortsat er i OK stand. Billedet til venstre er taget efter Lukas havde været i gang, og det til højre er efter at far har ryddet lidt op.

Lukas' legetøj
Da Lukas alligevel ikke ville spise mere, kunne han jo ligeså godt lege lidt.  Det foregår gerne ved at han tager sine byggeklodser ud af den medfølgende vogn, og kaster dem hen af gulvet. Det larmer så dejligt syntes han. Far syntes derimod at det er meget sjovere at lægge dem forsigtig i vognen, og stille den roligt op af sofaen.

Reol med bøger

Når far er alene med Lukas om morgenen, er han nødt til at børste tænder, og få lidt vand i hovedet, så han ikke skræmmer pædagogerne i vuggestuen når han afleverer Lukas. Heldigvis er Lukas meget social og videbegærlig, så i de par minutter det tager far at komme i stand, har Lukas fundet en masse bøger frem som han ivrigt studerer. Her et eksempel på alle de bøger han læser i løbet af et par minutter, og ved siden af, et eksempel på hvordan far gerne ser bøgerne placeret i reolen.

Lukas er en sød dreng!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *